Egnet fôr fra naturen til akvariereker

Indisk mandel / catappa / ketapang (tørket)

Kastanje (tørket, muligens lett kokt)

Rød bøk (tørket, evt lett kokt)

Valnøtt (tørket, muligens lett kokt)

Or kongler (tørket og kokt)

Plomme (tørket, evt lett kokt)

Pære (tørket, muligens lett kokt)

Bjørk (tørket, muligens lett kokt)

Hasselnøtt (tørket, muligens lett kokt)

Kålrabi (tørket, muligens lett kokt)

Bøk (tørket, muligens lett kokt)

Eik (tørket, evt lett kokt)

Lønn (tørket, muligens lett kokt)

Bjørnebær (tørket, muligens lett kokt)

Kirsebær (tørket, evt lett kokt)

Eple (tørket, evt lett kokt)

Brennesle (lett kokt eller tørket)

Løvetann (lett kokt eller tørket)


Erter (avskallet - knust)

Spinatblader (litt kokte / blancherte)

Vårsalat (lett kokt / blancherte)

Paprika ( uten skinn, kokt eller rå - unngå sprøytemidler)

*Tomat (rå uten skinn)*

Hokkaido-gresskar (uten skinn - tørket)

*Agurk (uskrelt, rå)*

*Rosenkål (rå og kokt)*

*Blomkål (rå og kokt)*

Brokkoli (kokt)

Mais (kokt)

Ris (kokt)

Bladbeter (lett kokt / blancherte)

Squash (rå, uten skinn)

*Poteter (rå, uskrelt)*

Fennikel (rå og kokt)

Gulerøtter (kokte)


*Druer (rå, uten skinn og frø)*

*Melon (rå, uten skall)*

*Banan (rå, uten skall)*

*Jordbær (rå, uten skinn)*

*Mango (rå, uten skall)*

*Eple (uten skall og kjerne, rå, små biter) - kun eplesorter med lavt syreinnhold*

Som en generell regel bør gjøres sparsomt for å unngå at vannverdiene i akvariet endres. Husk å fjerne uspiste fôrrester etter noen timer(maks 2 timer).

Som med alt innen denne hobbyen er det delte meninger om hva som bør brukes som rekefôr.

For produkter merket med *(understrek)* kan det være tvil om egnetheten.